Detay için tıklayınız
Türkiye'de devlet eliyle yapılan konut üretimleriyle yakın çevredeki benzer coğrafyaları karşılaştırıp, sektörün farklı uzanımlarını araştırmak istiyorum.
Bir yandan da bir yolculuk sırasında konutun, evin peşinde olmak heyecan verici geliyor. Çünkü seyahat tam da arada kaldığımız, bir yerden koptuğumuz yer. Yerle ilişkimizin en güçlü olduğu konutun peşine düşmek burada anlamlı oluyor.
http://nosyopsis.blogspot.com/2010/07/seyahatraversee-trauma-traum.html
Aynı zamanda bu rota sırasında Cezayir-Marsilya arasını gemi ile, Marsilya-Amsterdam arasını tren ile, Sao Paulo-Buenos Aires arasını otobüs ile geçip, farklı seyahat deneyimleri yaşamayı düşünüyorum.
Tahran, bu rotanın ilk şehri Kahire'den sonra Orta Doğu'nun en büyük kenti, 1960'daki hızlı modernizasyon ve batılılaşma hareketi ile yoğunlaşan “Amerikan Rüyası” konut yerleşimlerini görüp, bugün halen aktif halde konut üretiminin yapıldığı bir kent.
Cezayir, 1950lerde Fransızlar tarafından yapılan Les Dunes yerleşmesi, 250 metre uzunluğundaki bloklar, erken modern örnekleri.
Marsilya, Le Corbusier'in Marsilya Blok'unu görmek, Toulouse'da Le Mirail'i görmek istiyorum.
Amsterdam, nüfusunun %35'i sosyal konutlarda yaşıyor, bu oran AB'deki en yüksek oran. Kaliteli toplu konut üretimi, güncel sosyal konutun iyi örneklerinin olduğu bir kent.
New York, dünyanın en büyük kurumsallaşmış konut şirketlerinin merkezi, büyük yatırımlar. Pazara yatırım ve gelişme konusunda en çok katkı sağlayanlardan.
Buenos Aires, Fuerto Apache, 1966'da yasadışı yerleşimleri yok etme amaçlı yapılan, sonrasında da fenomenleşen, Tevez'in mahallesi.
Sau Paulo, konut üretiminde kullanıcı katkılı neredeyse bir milyon konuta ulaşacak My House, My Life projesi.
Tokyo, dünya üzerindeki en lüks ve pahalı yoğun konut bloklarındaki yaşam, kapsüller.
Pekin, dünya konut piyasasının en çılgın üretim yeri ve en büyük pazar.
Moskova, Rusya'daki konut üretiminin yaklaşık %90'ı prefabrik olarak yapılıyor. Ben de Moskova'da bu şekilde üretilmiş konut örneklerini araştırmak istiyorum.